Deze week: Een frisse wind over Dombosch? #windmolens - Actief aan de slag met Langer Thuis - Afsluiting Bergenstraat-Kerkstraat Lees hier de online versie  |  Afmelden
Gemeente Geertruidenberg
Nieuwsbrief
 
Facebook Twitter
 
 
Een frisse wind over Dombosch? #windmolens
Bent u benieuwd of dat de uitkomst is van de sessies met ondernemers en omwonenden over de toekomst van bedrijventerrein Dombosch? Op 9 oktober lichten we een tipje van de sluier op! We presenteren u dan de conceptvisie voor bedrijventerrein Dombosch. U bent welkom van 19.30 tot 21.00 uur bij Layher, Lissenveld 18 in Raamsdonksveer.
Meld u vooraf wel even aan via dombosch@geertruidenberg.nl. Meer weten over Dombosch Werkt!? Kijk op de website Dombosch Werkt!
Lees meer
 
Actief aan de slag met Langer Thuis
Veel inwoners willen het liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde woning en omgeving blijven wonen. Helaas blijkt dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat uw gezondheid u in de steek laat. Het is daarom verstandig hier op tijd bij stil te staan. Is uw woning wel geschikt om langer thuis te wonen? Liggen de winkels en bushaltes niet te ver weg als u minder mobiel bent? We nodigen u uit om hier actief mee aan de slag te gaan tijdens de Langer Thuis-week. De week duurt nog tot en met zaterdag 6 oktober. Doet u ook mee? U bent nooit te jong over de toekomst na te denken!
Lees meer
   
Afsluiting Bergenstraat-Kerkstraat
De nutsbedrijven hebben de voorzieningen in het bouwplan Wim Boonsstraat in Raamsdonk aangelegd. Deze kabels en leidingen moeten worden aangesloten op de bestaande kabels en leidingen in de Kerkstraat-Bergenstraat (aan de zuidzijde). Daarom sluiten wij tijdelijk de Kerkstraat en Bergenstraat ter hoogte van de aansluiting Wim Boonsstraat-Kerkstraat-Bergenstraat voor alle verkeer af. 
De werkzaamheden starten maandag 8 oktober en duren naar schatting vier tot 11 oktober. 
Lees meer
 
Officiële bekendmakingen
Onderstaand vindt u de officiële bekendmakingen die op 3 oktober 2018 (week 40) zijn gepubliceerd in weekblad De Langstraat en in het gemeenteblad via www.overheid.nl.

Ontvangen aanvragen
Geertruidenberg - Perceel Sectie B 3166
Raamsdonksveer - Perceel Sectie H5739/H7560 t.h.v. ingang LTV
Raamsdonksveer - Kadepad 19
Raamsdonksveer - Keizersdijk 48
Raamsdonksveer - Overkruid 18

Verleende vergunningen 
Geertruidenberg - Centraleweg 52
Raamsdonk - Wim Boonsstraat 31
Raamsdonksveer - nabij Rijvoortshoef 22

Verdagingen
Geertruidenberg - Zuidwal 2a
Raamsdonksveer - Keizersveer 3a

Verleende exploitatievergunning
Raamsdonksveer - Heereplein 1b

Verleende drank- en horecavergunning
Raamsdonksveer - Heerplein 1b

Overige officiële bekendmakingen
Vaststellen nieuwe straatnamen
Vertrokken naar onbekende bestemming (5x)
Bekendmaking verordening Auditcommissie 2018
Beleid aanpak woonoverlast Geertruidenberg 2018
Ontwerpbestemmingsplan Wim Boonsstraat en Brahmstraat

Ga direct naar:
Digitaal loket
Bestuur/organisatie
Contactgegevens
Meld uw klacht
Gemeentegids
Vacatures
 
Win een regenton op de Energiemarkt
 
Op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is op het Dongemond College de Energiemarkt. Een informatieve, inspirerende markt waar u alles kunt vinden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Ook wij staan met een aantal onderwerpen op de markt. Wij geven u informatie over afval, energiebesparing, waterhuishouding, langer zelfstandig blijven wonen, Dombosch Werkt! en woningbouw. En wij verloten twintig grote regentonnen. Kans maken? U vindt het  inschrijfformulier op onze website. 
Toekomstperspectieven Amergebied
 
Hoe ziet de toekomst van de Amercentrale en het omliggende Amergebied eruit? Afgelopen periode verkenden de gemeente Geertruidenberg, Regio West-Brabant, provincie Noord-Brabant, innogy en RWE samen met inwoners, experts en politici de diverse mogelijkheden. Wij nodigen u graag uit voor de presentatie van het rapport ‘Toekomst-perspectieven Amergebied'. De bijeenkomst vindt plaats op 30 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in de Amercentrale. Om toegang te krijgen tot de centrale dient u zich vooraf aan te melden.  
Rondetafelgesprek
 
Dinsdagavond 9 oktober om 19.30 uur organiseert de gemeenteraad een Rondetafelgesprek in de raadszaal van het gemeentehuis. Het onderwerp van gesprek is de mogelijke afbouw van schoolbegeleidingsgelden. Schoolbesturen, de school-begeleidingsdienst en de gemeenteraad spreken met elkaar over dit onderwerp. Bent u geïnteresseerd? U bent van harte welkom! De bijeenkomst heeft een informatief karakter. Er worden geen besluiten genomen.
Gemeente Geertruidenberg
 
Gemeente Geertruidenberg
Vrijheidstraat 2
4941 DX Raamsdonksveer
 
Postbus 10001
4940 GA Raamsdonksveer
Telefoon: 14 0162
 
E-mail: info@geertruidenberg.nl
Internet: www.geertruidenberg.nl
Afmelden  |  Aanmelden  |  Doorsturen